Beroepskeuze-onderzoek door RBC-Consultants
RBC-Beroepskeuzetest
Waarom een onderzoek
Inhoud onderzoek
Nabespreking
Hoe te reserveren?
Studiekeuze coaching
Andere mogelijkheden
Contactformulier
Contactgegevens

 

Waarom wilt u een onderzoek?

 

De redenen waarom u een beroepskeuze-onderzoek kunt laten verrichten zijn de volgende:

 

1. Profielkeuze voor jonge leerlingen (ca. 14 jaar)

Rond de 3e klas van het voortgezetonderwijs moet de leerling een keuze maken welk profiel hij zal nemen. Deze keuze - die dus al op zeer jonge leeftijd ( ca .14 jaar) moet worden genomen kan bepalend zijn voor de studie- en beroepsmatige ontwikkeling op latere leeftijd. Het is dus belangrijk goed te weten welk profiel er gekozen moet gaan worden.Uit onze beroepskeuze-onderzoeken blijkt dat overduidelijk.

 

 

2. Studiekeuze voor leerlingen in het voortgezet onderwijs

Na het voortgezet onderwijs wordt er veelal verder gestudeerd. Veel studenten weten eigenlijk niet echt welke studiekeuze zij moeten maken en kiezen daarom maar iets ' wat hun wel leuk lijkt". Zonde van alle energie en investeringen als blijkt tijdens de studie dat ' dit het toch niet is". Opnieuw beginnen is kostbaar en zonde van de tijd.

 

 

          

 

Ook het televisieprogramma "Een Vandaag"heeft aandacht gegeven aan de vele uitval van studenten. Kijkt u hier naar het programma.

 

3. Beroepskeuze voor jongeren

Werken, maar wat voor beroep?Soms rollen jonge mensen door hun stage in een beroep. Pas op wat latere leeftijd vragen zij zich af of het werkelijk wel zo leuk is wat ze doen. Meteen aan het begin van je loopbaan/carriere een bewuste keuze maken bespaart op latere leeftijd een hoop teleurstellingen.

 

 

4. Beroepskeuze voor volwassenen

Ook volwassenen die om bepaalde redenen een switch willen maken in hun beroepsmatige leven zijn bij ons van harte welkom. Ons onderzoek laat heel duidelijk zien waar de kandiaat het wel moet zoeken en vooral ook waar niet.

www.beroepskeuze-onderzoek.nl  | info@beroepskeuze-onderzoek.nl