Beroepskeuze-onderzoek door RBC-Consultants
RBC-Beroepskeuzetest
Waarom een onderzoek
Inhoud onderzoek
Nabespreking
Hoe te reserveren?
Studiekeuze coaching
Andere mogelijkheden
Contactformulier
Contactgegevens

 

Inhoud van ons onderzoek

 

De inhoud van ons onderzoek verschilt op wat gebruikelijk is bij andere onderzoeken. Daar hebben wij een reden voor. Uit onze ervaring weten wij dat mensen de hoogste werk- en studietevredenheid hebben als zij werk hebben, of een studie doen, die het beste past bij hun eigen persoonlijkheid.

 

Het is om die reden dat ons beroepskeuze-onderzoek bestaat uit meerdere onderdelen:

 

Deel 1. Persoonlijkheidsonderzoek

Hier wordt er gekeken naar wat de persoonlijkheidsstructuur is.Stel u zou bijvoorbeeld in de zorg willen werken, maar eigenlijk bent u niet iemand die graag andere mensen verpleegt.Of u wilt iets in de reclame gaan doen, maar eigenlijk bent u helemaal niet zo creatief. Deze voorbeelden lijken voor de hand te liggen maar vergis u niet.Er zij veel mensen die zich in deze keuze laten leiden door andere factoren dan hun persoonlijkheid of hun competenties.

 

 

Deel 2: Beroepsdomein-onderzoek

Nu we weten wat voor persoonlijkheid u bent gaan we kijken naar het beroepsdomein dat het beste bij u past. Heeft u een voorkeur voor werken in de buitenlucht, of liever iets met techniek etc?

 

 

Deel 3: Een gesprek met onze beroepskeuze-adviseur

Los van de schriftelijke onderzoeken krijgt u tijdens het beroepskeuze-onderzoek ook een gesprek met onze beroepskeuze-adviseur. Deze gaat samen met u een aantal voor de uitslag relevante zaken in kaart brengen.

       

 

Tenslotte: onze zekerheidsgarantie

 Om er zeker van zijn dat wij u een zeer nauwkeurig(e) uitslag c.q advies aanbieden worden zowel het schriftelijke persoonlijkheidsonderzoek als het beroepsdomeinen onderzoek twee keer (!) gedaan. Uiteraard met verschillende vraagstellingen. Deze beide onderzoeksonderdelen leggen wij naast elkaar om te zien hoe consequent u geweest bent bij het invullen ervan.

Deze manier van werken garandeert een bijna 80% zekere en zuivere uitslag.Twijfel aan de uitslag is dus bijna geheel uitgesloten.

www.beroepskeuze-onderzoek.nl  | info@beroepskeuze-onderzoek.nl